Om oss
Vallåsens Värdshus drivs sedan ett generationsskifte 2019 av systrarna Moa Källén och Mimi Oskarsson. I familjen har företaget funnits sedan 2003, och att det finns många familjemedlemmar och vänner involverade på något sätt märker du när du besöker oss. Kanske för att vi bryr oss om vårt företag och våra gäster på riktigt. Kanske för att vi smågnabbas med varandra eller skrattar tillsammans. Kanske för att du ser samma person bädda en säng, servera och checka in gäster på samma dag. Ingen som jobbar hos oss är här av en slump eller en tillfällighet. Vi är vänner, syskon, föräldrar, kusiner, grannar och makar – och vi tycker om varandra.
Värdshuset har 22 rum med plats för upp till 64 personer. Vi är inte ett traditionellt hotell, men heller inte ett traditionellt vandrarhem. Vi är något precis där emellan. En skön plats i naturen där du kan vara dig själv och ta del av vad vi tycker är en lyxig och härlig livsstil.
Värdshuset har 22 rum med plats för upp till 64 personer. Vi är inte ett traditionellt hotell, men heller inte ett traditionellt vandrarhem. Vi är något precis där emellan. En skön plats i naturen där du kan vara dig själv och ta del av vad vi tycker är en lyxig och härlig livsstil.
Moa KällénMoa har ett förflutet som både tävlingsryttare och djurskötare, något som gjort henne tuffare och mer arbetsam än de flesta. En utbildning på Akademi Båstad väckte intresset för matlagning på professionell nivå, och därifrån har Moa experimenterat, läst och smakat sig till en enorm kunskapsbank.
Att få vara kreativ både i form och smaker är det viktigaste, och det är också för hennes fria konstnärsskap i köket som Moa har prisats. Moa har varit på Vallåsens Värdshus mer eller mindre sedan 2003 och ansvarar för kök och restaurang. Vid sin sida har hon sin familj: Fredrik och döttrarna Wilma och Sally. |
Mimi OskarssonMimi har en blandning av resande och studier i ryggsäcken, så som 3 år på Grythyttans Restauranghögskola och konststudier i Danmark och England. Hon har alltid jobbat inom restaurangbranschen – från franskt patisserie i Oslo till några av Londons största eventföretag.
Till Vallåsens Värdshus har Mimi återvänt mellan jobb, studier och resor. Mimi har nu hand om hotell, frukost, bokningar och all gästkontakt, och får dagligen använda sin passion för människor, värdskap och estetik. Mimi bor i ett hus bredvid värdshuset med sina barn Ossi och Maja och man Jason Southgate. |
Vår historia
Vallåsens Värdshus har en omkring hundraårig historia som tar sin början under första världskriget. Ett gäng industripampar från Malmö åkte årligen på jakt till vildmarken som tillhörde Wallens Säteri vid Hallandsåsen. Vid jakten bodde man på stadshotell i Laholm, och åkte droska till jaktmarken. Men det var krig och ont om hästfoder i Sverige. Hästkrakarna var klena och långsamma. Gubbarna surnade. Det blir till att bygga jaktvilla, bestämde man.
1918 stod Vallåsens jaktvilla klar med öppen spis, cigarrer och dammiga whiskyflaskor. Här kunde man njuta av frisk luft, god jakt och riktig vildmark. Till och med konungen själv slöt upp med sin bössa under de här åren. Bilder visar avslappnade välklädda män och kvinnor med ett visst mått av dekadens.
Ytterligare ett världskrig, en brand, en exakt återuppbyggnad och ett par ägarbyten senare blev Vallåsen på 1970-talet företaget Eurocs utbildningscentrum. Man byggde moderna rum och konferenslokaler och döpte dem efter orter i världen, så som Dalby, Frauenthal och Sao Paulo, där man etablerat sin verksamhet. Rummen bär fortfarande dessa något märkliga namn.
Som hotell, restaurang och konferensanläggning har företaget drivits sedan 1994, och under familjen Oskarssons nuvarande ägarskap sedan 2003. Vallsåsens Värdshus har sedan dess präglats mer och mer av en naturnära livsstil med en tydlig estetik där skandinaviska designklassiker blandas med hantverk och konst. Sedan 2013 är företaget medlemmar i Svenska Turistföreningen, STF. Sedan 2019 har systrarna Moa Källén och Mimi Oskarsson hand om driften.
1918 stod Vallåsens jaktvilla klar med öppen spis, cigarrer och dammiga whiskyflaskor. Här kunde man njuta av frisk luft, god jakt och riktig vildmark. Till och med konungen själv slöt upp med sin bössa under de här åren. Bilder visar avslappnade välklädda män och kvinnor med ett visst mått av dekadens.
Ytterligare ett världskrig, en brand, en exakt återuppbyggnad och ett par ägarbyten senare blev Vallåsen på 1970-talet företaget Eurocs utbildningscentrum. Man byggde moderna rum och konferenslokaler och döpte dem efter orter i världen, så som Dalby, Frauenthal och Sao Paulo, där man etablerat sin verksamhet. Rummen bär fortfarande dessa något märkliga namn.
Som hotell, restaurang och konferensanläggning har företaget drivits sedan 1994, och under familjen Oskarssons nuvarande ägarskap sedan 2003. Vallsåsens Värdshus har sedan dess präglats mer och mer av en naturnära livsstil med en tydlig estetik där skandinaviska designklassiker blandas med hantverk och konst. Sedan 2013 är företaget medlemmar i Svenska Turistföreningen, STF. Sedan 2019 har systrarna Moa Källén och Mimi Oskarsson hand om driften.