Moa Källén är matkreatör och delägare på Vallåsens Värdshus. Hon har utvecklat sin unika och fria matlagningsstil tillsammans med gäster, familj och vänner i många år. Moas uttryck är kreativt, smakrikt och detaljerat samtidigt som det är okonstlat. Hennes inspiration kommer från säsongernas skiftningar, livets kontraster och en stor kärlek till färg och form. Råvaror hämtas från trädgården, skogen och närliggande producenter så långt det är möjligt, men smaken är alltid högsta prioritet.
Tillfällen för mums
Vi serverar middag på datumen nedan. Hotellgäster har förtur till platserna i restaurangen. För dig som inte är gäst på hotellet är det möjligt att boka 2 veckor förväg. Hör av dig med en förfrågan!
Mumshelger är helger då vår restaurang serverar en säsongsbaserad, njutbar och kreativ middag.
Vi önskar att vi kunde ha öppet för dig precis när du vill äta vår mat. Men eftersom vi har bröllop, grupper och även familjer som vi ibland vill träffa, så kan vi inte ha öppet varje kväll för dig. Vi vill inte göra någon gäst besviken och erbjuder därför en matkasse som håller hög klass och vår touch, men som du enkelt fixar själv i gästköket. Den kan du beställa när som helst. Vi kallar matkassen Pasta Vallizzio. Den innehåller handgjord pasta från Pastafabriken i Ingelstorp, samt en tomatsås och pesto från Moas kök. Matkassen kostar 190 kr för 2 portioner, och maten är galet god. Den går också bra att beställa för avhämtning för dig som inte bor hos oss.
Vår matkasse Pasta Vallizzio
Frukostenkassen (obs. ingår även yoghurt och müsli)
Frukost och lunch
Vi serverar en lagom stor och vacker frukost till våra gäster alla helger april - oktober och utöver det så ofta vi har möjlighet. Som alternativ finns alltid Frukostenkassen med kaffe, juice, surdegsbröd, smör och sylt, yoghurt och müsli att beställa. Frukostalternativ väljer du när du gör din rumsbokning. Du kan även laga egen frukost i vårt gästkök.
Lunch serverar vi endast som en del av paket till konferenser, utbildningar eller andra slutna grupper.